След като жена буквално издъхна в приемната на спешния център на МБАЛ

...
След като жена буквално издъхна в приемната на спешния център на МБАЛ
Коментари Харесай

Спешните медици: Какво уби една жена на 44 г. на входа на спешното във Враца

След като жена безусловно издъхна в приемната на незабавния център на МБАЛ " Христо Ботев " във Враца, Националната асоциация работещи в незабавна здравна помощ разгласява особено мнение на Facebook страницата си, съобщи Бургас 24.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

Какво умъртви една жена на 44 година на входа на незабавното във Враца?

Името на болестта не е толкоз значимо, тъй като ще го открият правосъдните медици, а не медиците от които не е била навреме диагностицирана и лекувана? Медиците, също не са убийци на тази пациентка, тъй като даже не са я разпитали, прегледали и може би даже не знаят за казуса й. Операторите на незабавния телефон и регистраторката също не са убийци, тъй като са импровизирали съгласно опциите и знанията си.

Но тук има един сериозен провинен, който никой в никакъв случай няма да накаже. Администраторът, които в никакъв случай не е ревизирал за какво, по какъв начин и от кого се преценя степента на неотложност на повикванията и недоволствата на пациентите, какви са аргументите да се импровизира, а да не се ползва нормативната уредба.Той, админът знае,че има някакъв медицински стандарт от от 2017г., само че нищо не е направил оттогава с цел да се разпитват пациентите по протокол както по телефона, по този начин и в незабавното. Не е направил нищо и за това да има задоволително екипи с цел да може екипа до десетата минута да стигне до пациента с зной. Не е направил нищо и в незабавното пациентите да се посрещат от триажна сестра, а не от регистратор без здравно обучение. 

Не е направил нищо и тази сестра да има протоколи с въпроси с цел да не сбърка в преценката си. Не е направил нищо с цел да има триажна зона, където сестрата да ревизира виталните индикатори и да реши дали до момента в който чака няма да е заплашен живота на пациента.

Десетилетие след десетилетия екипите на незабавна помощ не доближават и се постанова да се закъсняват или отбиват адреси. Спешните отделения са някакви бараки в двора на болничното заведение с пет кревати, където леко заболели виждат по какъв начин умират обречените. В околните години поправки на незабавните отделения надали ще има, в София съумяха, само че провинцията ще си остане в мазата на болничното заведение или в бараката в двора.Триажни сестри надали ще има, щото сестри не доближават. Триажни протоколи няма кой да напише, щото никой не го интересува незабавната помощ.

И по този начин до идващия злощастник, чиято гибел онлайн, ще отразят обществените медии или в новините.

А осъдените те са ясни " Предстои цялостна инспекция на стореното от медицинските лица за избавяне живота на болната, техни възможни пропуски и бездействия с оглед закононарушение по член 123 Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност ", оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР